Klosterparken

10. september 2020

Besøg på de sociale botilbud, herunder hjerneskadecenter Klosterparken ifb. Covid-19

Hovedformålet med restriktioner for besøg på de sociale botilbud er, at undgå at coronasmitte spredes hos den del af borgerne som anses for udsatte i denne sammenhæng.

I forbindelse med  besøg på Klosterparken  vil der stadig være fokus på, at undgå smitte blandt borgerne.

Vi kan ikke udarbejde retningslinjer der dækker alle borgere, da de har meget individuelle behov og muligheder for at indgå i sociale sammenhænge.

Retningslinjerne vil være som følger:

Generelle hygiejniske retningslinjer og principper om afstand, håndhygiejne, hoste-/nyse etikette og rengøring er fortsat gældende og alt afgørende for at minimere smitte.

Er du syg eller har symptomer skal du blive hjemme.

Besøg skal foregå i borgerens bolig. Der er ikke tilladt at opholde sig i fællesrum/stuerne.

Klosterparkens pavillon kan også benyttes ifb med besøg.

Pårørende er medansvarlige i at kontaktpunkter tørres af når besøget afsluttes.

Pårørende som ønsker at bære mundbind under besøget,  vil få en mundbind udleveret.

Forebyggelse - Generelle hygiejniske retningslinjer og principper

•    Hold afstand

•    Begræns fysisk kontakt, undgå håndtryk, kys, og kram hvis der er forkølelses symptomer.

•    Host/nys i ærmet

•    Vask bord, armlæn, dørhåndtag, af med vand og sæbe.

•    Sprit hænder inden og efter besøg.

•    Benyttes toilettet, er det borgerens eget toilet og dette vaske af med universalklud som hænger på badeværelset.

•    Dørhåndtag vaskes af.

Charlotte Kjær Thøstesen Jensen

Forebyggelse - Generelle hygiejniske retningslinjer og principper

•    Hold afstand

•    Begræns fysisk kontakt, undgå håndtryk, kys, og kram hvis der er forkølelses symptomer.

•    Host/nys i ærmet

•    Vask bord, armlæn, dørhåndtag, af med vand og sæbe.

•    Sprit hænder inden og efter besøg.

•    Benyttes toilettet, er det borgerens eget toilet og dette vaske af med universalklud som hænger på badeværelset.

•    Dørhåndtag vaskes af.

Besøgskurv.

Kurven indeholder
•    krus, tallerkner, knive, gafler, skeer, glas, servietter, dug,

Ring på dørklokken og spørg personalet om en kande kaffe til at tage med. De vil også være behjælpelig med det i ønsker at have med på turen eller i pavillonen som skal hentes inde i huset.

Stil kurven med det brugte service i forhallen, ring på dørklokken når besøget er slut og vi kommer og ledsager borgeren ind i huset igen.

I må have nogle dejlige og hyggelige timer sammen derude. 

Hilsen personalet på Klosterparken.

Tilsynsrapport Sociale tilbud - Socialtilsyn Syd - 10. marts 2020

Klosterparken er et botilbud i Tønder Kommune for borgere med en erhvervet hjerneskade. Botilbuddet er placeret under Social-, Arbejdsmarked, - Sundhedsforvaltningen.

Klosterparken er ombygget til 14 boliger for senhjerneskadede i alderen 18 år og opefter.

Tønder Kommunes neuroterapeutiske afdeling er tilknyttet Klosterparken og der er genoptræningfacilitetter til den fysiske og kognitive genoptræning.

Der er tilknyttet Klosterparken en hjerneskadekoordinator.

Der er tilknyttet Klosterparken en talepædagog.

Klosterparken tilbyder både længerevarende og midlertidige genoptrænings-eller botilbudsophold.

Har du brug for flere oplysninger, så ring på  74 92 96 01/ 29 43 25 21 eller skriv til klosterparken@toender.dk .